Alergeni prezenți în produsele de bar
Allergens found in the bar products

Potrivit prevederilor Regulamentului UE nr 1169/2011, privind obligativitatea informării asupra ingredientelor cu efecte alergene existente în produsele pregătite și servite în bar, vă prezentăm lista celor 14 alergeni alimentari ce se pot afla în compoziția produselor:

In compliance with EU Regulation no 1169/2011, with the mandatory information regarding ingredients with allergenic effects existing in bar products prepared and served in the bar, we present the list of the 14 food allergens that can be found in the products’ composition:

1.Gluten (proteina care se regăsește, în mod normal, în grâu și alte cereale, precum orzul și secara, sosuri pentru salate). / Gluten (the protein is found, normally in wheat and other grains, such as rye or barley and salad dressings).

2.Crustacee (creveți, crabi, homari, languste, raci, etc) / Crustaceans (shrimps, crabs, lobsters, crawfish, crayfish, etc)

3.Moluște (scoici, melci, caracatițe, etc.). / Molluscs (clams, snails, octopus, etc.).

4.Pește / Fish

5.Alune / Nuts

6.Lupin (planta erbacee din familia leguminoaselor) / Lupin (herbaceous plant from the leguminous family).

7.Alune de copac / Tree nuts

8.Soia / Soy

9.Ouă / Eggs

10.Lapte / Milk

11.Țelină / Celery

12.Muștar / Mustard

13.Susan / Sesame

14.Dioxid de sulf (folosit în industria alimentară ca și conservant al legumelor și fructelor, se regăsește foarte des și în vin). / Sulphur dioxide (used in the food industry as a preservative of vegetables and fruits, can be found very often in wine).

    Prezența în produsele din meniul nostru a unuia sau a mai multor alergeni dintre cei precizați mai sus, este semnalizata în descrierea fiecărui preparat.

If the products in our menu, contain one or more alergens from the list above, the allergens will be listed in the dish description.

Produsele din prezentul meniu, în funcție de sezon, pot conține una sau mai multe materii prime sau ingrediente aprovizionate și păstrate în stare congelată.

The products in this menu, depending on the season, may contain one or more raw materials or ingredients supplied and stored in a frozen state.

CIORBE ȘI SUPE
SOUR SOUPS AND SOUPS

SALATE ȘI ANTREURI
SALADS AND STARTERS

PREPARATE DIN CARNE DE VITĂ
BEEF DISHES

PREPARATE DIN CARNE DE OAIE
MUTTON DISHES

PREPARATE DIN CARNE DE PASĂRE
POULTRY DISHES

BURGERI
BURGERS

PREPARATE DIN CARNE DE PORC
PORK DISHES

PASTE
PASTA

PREPARATE DIN PEȘTE ȘI FRUCTE DE MARE
FISH AND SEAFOOD DISHES

PREPARATE LA PLATOU
HOT AND COLD PLATTER

GARNITURI
SIDE DISHES

SALATE
SALADS

PRODUSE DE PANIFICAŢIE
BAKERY PRODUCTS

SOSURI ŞI TOPPING - URI
SAUCES AND TOPPINGS

DESERT
DESSERTS