INFORMATII IMPORTANTE

INFORMARE PRIVIND PLATA CU VOUCHERE DE VACANȚĂ

 

În baza legislației și reglementărilor din domeniu (OUG nr. 8 / 2009 privind acordarea voucherelor de vacanță, actualizată 2018, HG nr. 215 / 2009 pentru aprobarea Normelor metodologice privind acordarea tichetelor de vacanță, modificată prin HG nr. 614 /2015, actualizată 2017, Legea nr. 165 / 2018, completată și modificată prin Legea nr.187 / 2022) serviciile care pot fi achiziționate și condițiile de utilizare ale voucherelor de vacanță sunt  urmatoarele:

Voucherele de vacanță sunt bonuri de valoare care se acordă angajaților exclusiv în scopul acoperiri unor cheltuieli ocazionate de efectuarea concediului de odihnă, respectiv pentru achitarea pachetului de servicii turistice contractat.

Persoanele care au primit vouchere de vacanţă nominale sunt singurele persoane îndreptăţite legal să utilizeze voucherele de vacanţă în perioada de valabilitate menţionată pe acestea, fiind interzisă vânzarea acestora sau utilizarea de alte persoane decat cele nominalizate.

Voucherele de vacanță pot fi utilizate pe durata de valabilitate numai pe teritoriul României, în locațiile care acceptă încasarea acestora, putând acoperi valoarea următoarelor servicii, numai în configurațiile precizate:

  • cazare la orice structură de primire turistică, indiferent dacă se află în stațiuni turistice sau în orașe;
  • pachete de servicii care includ obligatoriu cazare (pachet minim) și un alt serviciu, sau mai multe (transport intern, servicii de alimentație, servicii de agreement);

Prin urmare, voucherele de vacanță pot acoperi fie doar  valoarea serviciilor de cazare (pachet minim),  fie, valoarea unor pachete de servicii care conțin cazare și alte servicii (transport, masă, agreement) numai dacă sunt constituite sub formă de pachete de servicii turistice încă de la momentul rezervării și achiziției.

Pentru o bună înțelegere, serviciile turistice multiple pot fi plătite cu vouchere de vacanță, dacă, încă de la solicitarea rezervarii:

(i) s-a constituit un pachet de servicii turistice care să includă cazare în locația aleasă (unitate afiliată), și alte servicii (transport, masă, agreement),  sau

(ii)  a fost precizată/constituită o suma peste valoarea cazării (credit notă cont), pentru acoperirea altor servicii turistice decise ulterior, în locație (consumații la bar și restaurant, servicii de agrement și relaxare).

Voucherele de vacanță nu pot fi utilizate pentru a achita separat, în locație, numai consumatii la bar sau restaurant și nici servicii de relaxare (ex: masaje), daca acestea nu au făcut parte din pachetul de servicii contractat.

INFORMARE PRIVIND TAXA DE DEZVOLTARE ȘI PROMOVARE A TURISMULUI

 

Stimați oaspeți,

Va informăm faptul că, potrivit hotărârii Consiliului Local al Municipiului Constanța din data de 26.05.2023, privind modificarea și completarea HCL 614 / 2022 privind stabilirea impozitelor și taxelor la nivelul Municipiului Constanța în anul 2023, începând cu data de 01 iunie 2023, taxa de dezvoltare și promovare a turismului în valoare de 1% din tariful net de cazare calculat pentru întreaga perioada de ședere este datorată de către turist/persoana care se cazează.

Această taxă va fi colectată de către unitatea hotelieră la momentul efectuării procedurilor de check-in și transferată la bugetul local conform prevederilor din hotărârea mai sus menționată.

Puteți vizualiza hotărârea Consiliului Local al Municipiului Constanța accesând link-ul de mai jos: